Ce înseamnă videochat?

ce este videochatul

Ce înseamnă videochatul? Ai tot văzut prin restaurante, cluburi și cafenele, femei care arată bine și care par prea bogate pentru vârsta lor?

Ei bine, poate că le-ai văzut pe colegele noastre. 

Sau poate că tocmai ai trecut în metrou pe lângă o tipă care părea că se întoarce de la facultate, fără să-ți dai seama că ea făcuse în acea zi câteva sute de euro (cam asta e media ei, deși are zile când depășește ușor mia). Ei bine… și ea era colegă cu noi.

Ce am observat noi este că atunci când spui model de videochat, multă lume își imaginează automat pițipoance care dansează pe mese în cluburile de manele, sau chiar mai rău… dar adevărul este că modelele de succes nu intră niciodată într-un tipar.

Hai să eliminăm confuzia și să-ți spun:

Ce înseamnă videochat?

Camming-ul, sau videochatul, este o formă de entertainment prin care un model interacționează cu un public, într-un mediu online. Ea, modelul, comunică cu acest public cu ajutorul unui calculator și a unei camere web. Dacă ai văzut vreodată un live pe Instagram, Tik-Tok sau YouTube, este exact la fel. Dar în loc de abonați, subscriberi sau followeri, spectatorii se numesc membri.

Cum a început videochatul?

La un moment dat, prin 1996, o tipă pe care o chema Jenny a creat un website în care oamenii o puteau urmări în timp ce stătea prin casă. Doi ani mai târziu, o altă tipă, Amanda, și -a făcut un website similar. Amanda însă a înțeles că dacă interacționează cu oamenii care se uită la ea, poate să le ceară și să primească bani.

Nevoia de socializare este perfect umană. De aia avem atâtea industrii care au optimizat comunicarea. Aici intră tot social media, platformele de stream (cele pe care poți face live-uri, cum ar fi YouTube, Facebook live, Twitch), sau chiar blogurile sau forumurile.

Astfel a apărut acest job nou – model de videochat. Astăzi, un model este mai mult decât o persoană din fața unei camere video. Un modele poate fi acea fantezie de femeie irezistibilă, acea persoană care te ascultă atunci când ai nevoie, o prietenă, un psiholog, sau tot ce vrea ea să fie. Sincer, un model bun este un pic din fiecare, la fel ca orice alt adult responsabil.

Dar ce face un model? Ce înseamnă să faci videochat?

Hai să ne imaginăm un personaj imaginar, o tipă pe care o cheamă Ana (nici o asemnănare cu realitate nu e intenționată). Îți voi descrie cum arată o zi de lucru din viața ei, să pot să-ți dau câteva exemple concrete.

În fiecare zi de lucru, atunci când ajunge la studio, Ana bea o cafea și mai stă la o țigară cu prietenele ei. Și noi o facem, ne place mult partea asta de socializare pe care o avem dimineața. Până acum, e ca la orice job normal.

Singura diferență este că noi nu avem multe birouri, ci avem multe camere. 

Cum arată un studio de videochat?

Studioul unei agenții de videochat este de obicei o clădire imensă printr-o poziție bună a orașului (se câștigă bine, nu o să te mint), iar în cazul nostru avem două clădiri – una în Centrul Vechi, iar a doua destul de aproape de prima.

Deși fiecare cameră are un stil de decor diferit, toate camerele includ echipamentul tehnic necesar acestui job. Fiind o meserie online, ai în fiecare cameră un calculator conectat la internet puternic, o cameră web cu ajutorul căreia vei fi văzută online, un microfon conectat la calculator, să poți vorbi cu publicul când vrei și lumini albe care să te facă să arăți bombă. (mic secret – dacă se strică ceva în timpul jobului, nu trebuie să repari nimic, avem oameni angajați pentru asta).

Decorul fiecărei camere este ales, ca la orice alt studio de fotografie, cu două motive: varietate și funcționalitate. Avem camere în care predomină culoarea roșie, altele în care predomină albastrul, avem camere în care mobilierul este modern, iar altele în care este baroc și impunător… avem camere în care avem cel mai confortabil pat din București și avem camere în care avem chiar și o cadă. Toate aceste opțiuni pentru ca un model să poată să filmeze cât mai multe stiluri de spectacole pentru spectatorii ei.

După ce își bea cafeaua, Ana alege camera în care vrea să intre acea zi. Dacă vrea să fie bossy, poate intra în camera cu biroul masiv. Dacă vrea să fie sexy, poate alege camera roșie… Desigur, Ana poate să prefere o singură cameră (majoritatea modelelor noastre se atașează de una oricum)

Ajunsă oficial „la birou”, Ana se pune în fața calculatorului și intră online pe website-urile pe care are cont de model. Fiecare studio alege ce website folosește, noi lucrăm cu Stripchat fiindcă ne plac banii 😂

Glumesc, desigur. Fiecare platformă de videochat are beneficiile ei, noi folosim acest website fiindcă ne aduce anumite beneficii. (aici poți să mă corectezi, nu mai știu sigur ce platformă folosiți, asta îmi aduc aminte)

Ți-am trezit interesul pentru a face parte din echipa studioului de videochat Dinasty?

Cum funcționează un website de videochat?

Un website de chat este ca orice altă platformă de socializare. Fiecare creator de conținut (în cazul nostru, fiecare model) are propriul lui canal prin care interacționează cu publicul – la fel cum este pe youtube, pe instagram, sau pe tiktok. 

În cazul unui website pentru videochat, fiecare model are propria ei pagină și un username – hai să ne imaginăm că pe Ana o putem găsi cu username-ul “AnaModel”. Asta înseamnă că o putem găsi de fiecare dată pe stripchat.com/AnaModel (asta este pagina ei permanentă, unde o poți găsi atunci când este online)

Când Ana vrea să intre online, se asigură că are luminile pornite, sunetul e ok și apoi pornește o aplicație. Aplicația asta se ocupă de transmiterea imaginii de pe camera video direct pe website-ul stripchat.com/AnaModel. De asta se ocupă oamenii noștrii din departamentul tehnic, deci Ana nu trebuie decât să apese un buton.

Când ea intră online, followerii ei primesc o notificare că modelul lor preferat este pe net și intră și ei să vorbească cu ea. Aici au avantaj fetele care au un program fix și care intră la aceeași oră, fiindcă atunci spectatorii lor știu deja ora la care le pot găsi online.

Comunicarea ei cu publicul este simplă. De obicei spectatorii încep cu mesaje de genul „Ce mai faci?”, „Cum mai ești”, „Ce bine arăți azi” – iar Ana are două opțiuni: le poate răspunde direct (de aia are microfonul pregătit), sau le poate răspunde în scris (iar mesajele ei apar tot în căsuța de dialog în care îi scriu și spectatorii)

Aici au avantaj fetele care știu engleză bine, dar nu te panica. Avem multe modele care au încă accentul balcanic (și eu îl am încă), dar toate fetele astea fac o grămadă de bani. Contează cel mai mult cum îți faci spectatorii să se simtă.

Cum faci profit?

Sistemul de videochat funcționează pe bază de donații transformate în recompense pentru fete. Știu sigur că ai auzit de tokene (tokeni, tokenși, sau „tokens” → cum e scris corect în engleză). Un spectator care o place pe Ana îi poate face cadou o sumă de X tokens, să ne imaginăm 1000 – asta este aproape 100 de dolari.

Din acei 1000 de tokens, website-ul își ia o parte și Ana rămâne cu restul. De ce își ia website-ul o parte? Că nici ei nu mănâncă aer 😁 Și pe ei îi costă curentul la servere, îi înțelegem. Majoritatea website-urilor însă au un procent dinamic. Deci cu cât Ana încasează mai multe tokens, cu atât profitul ei este mai mare, iar comisionul lor mai mic.

Cum poți câștiga un profit mai mare?

Sistemul de videochat favorizează jocurile și interacțiunea, iar câștigurile sunt direct proporționale cu numărul de spectatori pe care îi ai. Dacă Ana are mai mulți spectatori, este mult mai probabil să fie recompensată de unul dintre ei. Dacă 10% din spectatori îi oferă tokens, e natural să fie mai profitabil să aibă 200 de oameni care se uită la ea, decât doar 20. Dar nu subestima puterea oamenilor de calitate aproape.

Dacă Ana face un show privat pentru un singur spectator, înseamnă că el este dispus să plătească fiecare minut de interacțiune privată, unde interacționează doar el cu Ana și are toată atenția ei. Ccu alte cuvinte, “dai un ban, dar stai în față”

Ce fel de jocuri poți face cu spectatorii? Depinde de ce tip de personalitate, de ce dispoziție, și de ce ajutor ai – sunt și spectacole pe care le fac mai multe modele împreună, sunt și spectacole pe care Ana le face singură – în fiecare zi ceva provocare nouă.

Aici te vor învăța trainerii noștri exact ce și cum trebuie să faci, fiindcă în fiecare lună poți crea idei noi cu ajutorul lor. De la tokens pentru slăbit (da, am avut un model care fugea pe bandă câteva minute pentru fiecare donație), până la tokens pentru cadouri pictate de modelele noastre, am avut de toate.

Aici însă videochat-ul se împarte în două categorii clare: adult și non-adult. Diferențe tehnice nu există între cele două, există doar diferențe de conținut (adică ce face Ana pentru spectatorii ei)

Ce înseamnă videochat non-adult?

Este videochatul la care poți să te uiți cu părinții. (Exagerez, deși nu sunt departe de adevăr)

Toată lumea este cuminte, toate hainele rămân pe model, toate jocurile și interacțiunile cu publicul sunt păstrate sub pragul de erotic. În acest tip de chat, un model interacționează cu spectatorii prin conversații libere pe interese comune.

Website-urile pe care poți face acest tip de chat nu numai că interzic nuditatea (n-ai voie, fii cuminte), ci interzic și limbajul vulgar și aluziile puternice. Poți să fi sexy dacă așa te-a lăsat natura, dar nu scapi un creion la fiecare trei minute ca să-ți vadă băieții fustița.

Știu că unii recomandă acest tip de videochat non-adult fetelor care sunt la început, sau mai timide – deși trebuie să recunosc că am cunoscut modele noi care nu au nici o inhibiție și câștigă foarte mult.

Ce înseamnă videochat adult?

Pe scurt, Ana se dezbracă. Nu ne ascundem aici, ca să știi din prima în ce te bagi. Desigur, tu alegi ritmul în care alegi să faci asta.

O să-ți zic două secrete: nu toată lumea începe direct cu asta. Inclusiv la noi la studio am avut anumite fete care au început să facă videochat adult. După câteva săptămâni, când s-au obișnuit cu camera video, cu spectatorii (și după ce au văzut cât câștigă fetele de pe partea de adult, să nu mințim că nu contează și partea asta), acele fete au vrut să treacă la partea adult și ele.

Multe dintre ele erau timide și nu aveau încredere în propriul lor corp înainte de asta, dar e fantastic cum atenția pe care au tot primit-o pe parcursul perioadei inițiale le-a mărit încrederea în sine. Ăsta este unul din cele mai surprinzătoare efecte pozitive ale videochatului, un efect care îți aduce o grămadă de avantaje în viață. (Apare și dacă faci chat adult, și dacă e non-adult)

Alte avantaje clare ale videochatului adult? Se câștigă mult mai bine, este mult mai căutat de spectatori și te bucuri altfel de viața de model (Ana nu mai are mere, are orgasme)

Cum îți păstrezi intimitatea?

Știm că poate vrei să îți păstrezi intimitatea când alegi să faci acest job. Tocmai de aceea noi folosim un website care permite accesul spectatorilor în mod selectiv – adică doar din țările din care vrei tu. 

Dacă Ana nu vrea să fie descoperită de familia ei, sau de un alt român aflat în Spania, Italia, sau chiar în țară, Ana poate bloca distribuția clipurilor ei acolo. E simplu. Nu vrei să te vadă oamenii din Madrid? Ok, blocăm toată Spania. 

Astlfe, Ana o să poată să facă ce vrea, fără să se trezească cu un vecin sau cunoștință care intră “accidental” pe website-uri de videochat și nimeni nu poate să o descopere așa.

Ok, să zicem că ai făcut o grămadă de bani ca model.

Cum încasezi?

Ana nu poate să încaseze direct în bancă acea sumă de bani primită de la spectatori, fiindcă vine ANAF-ul și o întreabă „De unde ai bani de papuci Gucci?”. Tocmai de aceea Ana are o echipă aproape, iar contabila noastră se ocupă să îi plătească impozitele și taxele la zi, înainte să îi dea ei toți banii. 

Ana nu mai trebuie să se chinuie cu statul la cozi, cu făcutul declarațiilor, sau cu orice altă bătaie de cap. Astfel, se poate concentra doar pe ceea ce are de făcut pentru a deveni unul din cele mai bine plătite modele pe care le avem în studio.

Concluzii – Se câștigă atât de bine pe cât se spune?

Știm că internetul a fost plin de reclame, multe dintre ele chiar virale – de la reclama cu „independentă și plină de bani”, la cea cu Drăgușanu, sau la cea cu secretele unui studio descoperite de Marilu, fiecare studio a încercat să-ți spună adevărul despre acest job. 

Personal, cred că este mult mai bine să încerci să te informezi când este vorba de un pas nou în viața ta. Da, se câștigă foarte bine în acest domeniu. Ironic, anumite modele încasează mai mult decât studioul de videochat, fiindcă au mult mai puține taxe – dar exact asta este și partea noastră preferată – faptul că putem să ajutăm niște fete să-și transforme viața într-un mod pozitiv. Am fost și noi acolo, am făcut și noi videochat la un moment dat și știm cât de frumos este să ai dintr-o dată tot ce-ți dorești.

Și cu doza corectă de muncă și susținere din partea unei echipe care crede în tine, o să ajungi să ai parte de succesul pe care îl meriți.

Hai la un interviu! 

dinastychatroo

dinastychatroo

Adaugă un comentariu

Sună acum : 0767 099 099

*Ai intrebari? Aplică și te contactăm în cel mai scurt timp!

Unde ne găsești?

Unirii: Aleea Căuzași 57B, București 030803  

Centru Vechi: Covaci 19, Bucuresti (2 min de la Piata Unirii)

Contact

Telefon – 0767 099 099

Email – contact@dinastychat.ro