Care sunt joburile viitorului?

joburile viitorului

Probabil că ați citit sau ați auzit povești de rău augur despre roboții care vor ocupa o mare parte din locurile de muncă din viitor. Potrivit unui raport din 2019 al Brookings Institution intitulat „Automation and Artificial Intelligence: 

Cum afectează mașinile oamenii și locurile de muncă”, 25% dintre locurile de muncă americane prezintă un risc ridicat de automatizare  locurile de muncă din domeniul pregătirii alimentelor, al administrației de birou și al transporturilor fiind cele mai afectate.

Dar există și o parte bună a lucrurilor: Mulți dintre acești lucrători disponibilizați pot fi transferați destul de ușor în posturi similare.

Tehnologia a creat deja o mulțime de locuri de muncă – există literalmente mii de locuri de muncă în domeniul tehnologiei pe Monster, iar altele sunt adăugate în mod regulat. 

Titluri precum dezvoltator de aplicații și director social media se numără printre cele care nu existau în urmă cu un deceniu. 

Multe locuri de muncă în domeniul automatizării în inginerie și informatică sunt create pentru a supraveghea acest proces. Iar peisajul muncii va continua să evolueze, aducându-ne în următoarele două decenii posturi pe care abia ni le putem imagina acum.

Pentru a rămâne competitiv, veți dori să vă concentrați energia asupra aspectului strategic al muncii dumneavoastră; roboții pot face multe, dar nu pot (încă) să facă brainstorming, să motiveze sau să inspire oamenii. 

Deși este imposibil de spus cu exactitate ce ne va rezerva ziua de mâine, aceste 6 exemple de viitoare locuri de muncă care ar putea exista foarte probabil în viitor arată cum ar putea evolua tendințele actuale în următoarele două decenii. 

Cine știe, s-ar putea să ajungeți să obțineți unul dintre aceste locuri de muncă la un moment dat – dacă începeți să lucrați în acest sens încă de astăzi.

Ofițer-șef de productivitate

Conducerea eficienței va fi vitală la nivel individual, departamental și organizațional, iar poziția de ofițer va fi importantă în companiile de toate dimensiunile, spune Raj Narayanaswamy, co-fondator și co-CEO la Replicon, o companie specializată în gestionarea foilor de pontaj bazate pe cloud cu sediul în Calgary, Canada.

 „Persoanele care ocupă poziții la nivel de ofițer trebuie să se simtă confortabil să lucreze cu date și să ofere recomandări privind modul în care se poate îmbunătăți productivitatea”, spune el.

Manager de drone

Doriți să aruncați o privire la viitoarele locuri de muncă? Căutați. În următorii 10 până la 20 de ani, dronele își vor pierde noutatea și vor deveni omniprezente, spune Mick Mortlock, futurist senior și cofondator al Imaginexxus LLC, o companie din Lake Oswego, Oregon, care creează produse și servicii bazate pe analiza și cercetarea imaginației. 

Experții vor trebui să stabilească și să aplice standarde pentru achiziționarea și întreținerea flotei de drone a unei organizații.

Controlul traficului aerian în industria privată

Ca parte a acestor flote de drone, companiile vor trebui să își gestioneze propriile sisteme de control al traficului aerian, spune Mortlock. 

Acestea pot traversa granițele interstatale sau internaționale și necesită negocieri și cooperare cu guvernele, municipalitățile și alte organizații.

Mentorul medical

Având în vedere tendința către o îngrijire bazată pe valoare, există mult loc pentru ajutoare, avocați și mentori în domeniul sănătății, spune Jim Lebret, profesor asistent de medicină la NYU School of Medicine și director al liderilor de echipă de coduri la Bellevue Hospital din New York City.

„Nu aveam asistenți medicali și mentori medicali cu ani în urmă, iar acum vor continua să apară roluri multiple”, spune el. Un mentor medical este o persoană care poate verifica după programări pentru a se asigura că pacienții respectă recomandările medicilor cu privire la exerciții fizice, nutriție sau medicamente și îi ajută pe oameni să navigheze printre barierele care îi pot împiedica să aibă succes.

Interpret personal medical

Odată cu progresele înregistrate în medicina genetică, furnizorii vor putea oferi din ce în ce mai mult medicamente și tratamente personalizate pacienților, spune Lebret. Consilierea genetică ar putea evolua în coaching genetic. 

De exemplu, futurista Madeline Ashby are în vedere posturi supraspecializate, cum ar fi cel de interpret pentru un nou instrument de editare a genelor numit CRISPR (clustered regularly-interspaced short palindromic repeats). Furnizorii ar putea evolua în antrenori sau avocați individualizați care pot informa pacienții cu privire la tratamente medicale individualizate.

Videochatul unul la unu

Mulți consideră ca videochatul va evolua și el mai ales cu dezvoltarea metaversului.

Anul 2021 s-a dovedit a fi foarte bogat în inovații și chiar schimbări revoluționare în domeniul întâlnirilor online în general. 

Înainte de aceasta, am putut vedea cum industria a stagnat și nu a reușit să le ofere utilizatorilor nimic nou. Dar acum, se pare că, în sfârșit, totul s-a schimbat.

Tinder a început să schimbe în mod fundamental modul în care oamenii se gândesc la întâlnirile online.

Ruletele de videochat, pe care mulți păreau să le fi uitat cu totul, au căpătat brusc o popularitate imensă și se pare că și-o păstrează. Iar noi servicii de dating apar aproape în fiecare zi, unele dintre ele uimind cu adevărat prin ideile și soluțiile lor inovatoare; una din cele mai inovative va fi videochatul one on one.

Suntem convinși că 2022, 2023 și mai departe ne vor aduce multe alte schimbări, poate acelea de care nici măcar nu știm acum. 

La urma urmei, trebuie să recunoașteți că în urmă cu câțiva ani nimeni nu auzise nimic despre metaversuri, iar astăzi ele nu sunt doar un cuvânt la modă, ci o realitate.

Suntem siguri că ne așteaptă mai mult de o mini-revoluție în industria de dating.

Studioul de videochat Dinastychat iti acorda toate sansele pentru a deveni independenta financiar! Aplica acum si afla toate secretele joburilor in industria videochatului.

dinastychatroo

dinastychatroo

Adaugă un comentariu

Sună acum : 0767 099 099

*Ai intrebari? Aplică și te contactăm în cel mai scurt timp!

Unde ne găsești?

Unirii: Aleea Căuzași 57B, București 030803  

Centru Vechi: Covaci 19, Bucuresti (2 min de la Piata Unirii)

Contact

Telefon – 0767 099 099

Email – contact@dinastychat.ro