Cum să faci bani de acasă

bani de acasa

Cum să faci bani de acasă?

Nu cred că există persoană pe Pâmânt care spune: „Am prea mulți bani. Nu știu ce să fac cu ei. Am rămas fără lucruri de cumpărat”. Poți să ai tot ce îți dorești, dar tot nu refuzi ceva gratis. Normal! Că e gratis.

Dar dacă încă nu ai ajuns în punctul în care să ai tot ce îți dorești și crezi că te ajută niște venituri extra, hai să-ți dau 8 metode să faci bani de acasă (și la final o să-ți dau o metodă bonus în care le poți combina pe toate 7 la un loc). 

Ca să începi, ai nevoie de 2 lucruri – un telefon cu o cameră foto bună și conexiune la internet. Dacă citești asta deja de pe un telefon, ai tot ce-ți trebuie.

Metoda 1. Vinde ce nu folosești

Cea mai simplă, cea mai directă… Ai un telefon vechi de care nu mai ai nevoie? O rochie pe care nu o mai porți? Un ceas de la fostul căruia i-ai dat papucii fiindcă a flirtat cu o chelneriță de ziua ta? Fă o poză cu acel produs, pune poza pe OLX, pe Facebook marketplace sau pe Instagram Shopping și te scapi de el.

Așa câștigi și spațiu pentru lucruri noi, și te și scapi de lucrurile pe care nu le folosești. Ca să postezi un anunț nou pe Olx, ai nevoie de un cont simplu, dar îl poți folosi pe cel de Facebook sau cel de Google.

Pentru Facebook și Instagram, ai platforma Commerce Manager cu ajutorul căreia poți să creezi un anunț pentru ambele platforme simultan. Ai un link aici pentru Commerce Manager , iar aici un tutorial complet care te învață cum să folosești platforma.

Olx e mult mai simplu: Urci pe website poza, setezi un preț, îți lași un număr de telefon pentru a te putea contacta cei interesați de ce vinzi tu și gata. Commerce Manager însă te poate ajuta să lansezi mai multe produse deodată. Recomandarea mea este să le încerci pe amândouă

Metoda 2. Social media

Hai să vorbim despre TikTok și YouTube (și alte platforme care te plătesc pentru vizualizări)

În prezent, nevoia noastră de divertisment a ajuns la cele mai mari cote din istorie. Toată lumea poate să ajungă celebră – dacă muncește puțin – iar dacă ai un talent care te face să ieși din tipare, poți să faci bani din asta.

Știi să desenezi bine? Știi să cânți bine? Știi să dansezi bine? Filmează-te și pune clipuri cu tine pe Tiktok și pe YouTube. Aceste platforme te plătesc pentru conținutul pe care îl urci online. De ce? Ele fac bani atunci când apar reclame în fața clipurilor urcate de tine. 

Cum faci bani? Simplu: o agenție de publicitate plătește o sumă de bani pentru a pune o reclamă pe net, YouTube își ia o parte din ei, iar restul ți-l dă ție. Așa face bani orice YouTuber și poți profita și tu de asta. 

Pe aceste canale (YouTube și TikTok), profitul tău se calculează în bani pe mia de vizualizări, pe care o să o numesc prescurtat RPM în continuare (revenue per mille → Revenue = venit, mille = o mie în limba latină), iar costul pe care îl plătește agenția de publicitate este CPM (cost per mille).

Hai să îți dau un exemplu concret, cu numere inventate

O agenție din America plătește 7 dolari pentru ca reclama ei să ajungă la 1000 de mămici interesate de scutece. YouTube se uită la creatorii de conținut de pe platformă și o găsește pe (inventez acum) Maria. Maria are un canal despre bebelușii ei gemeni, în care prezintă viața unei mame și provocările ei. YouTube alege un clip de pe canalul Mariei și afișează reclama la 1000 de oameni care se uită la acel clip. YouTube își ia apoi 3 dolari comision din cei 7, iar Maria rămâne cu 4. Are sens?

În acest exemplu, CPM-ul firmei este 7 dolari, iar RPM-ul Mariei este 4 dolari.

Ce merită știut?

Fiecare țară are alt RPM, fiindcă fiecare țară are alte costuri pentru a face reclamele (acel CPM). Când ești într-o țară cu economie mai bogată, cum ar fi SUA, sau Norvegia, costul suportat de o agenție de publicitate e mai mare. Fiindcă profitul Mariei e influențat de costul agenției de publicitate, înseamnă că atunci când Maria face clipuri la care se uită oamenii din SUA face profit mai mare.

Deci fă clipuri în engleză, sau non-verbale! Cu cât te vede lumea mai mult, cu atât o să faci mai mulți bani.

TikTok oferă ceva similar, dar profitul pe care îl poți face pe TikTok este incredibil de mic. Aplicația oferă doar între 2 și 4 cenți pentru mia de vizualizări.

Strategia ideală este să faci clipuri pe tiktok în care să-ți faci un pic de public și apoi să-i muți pe acei oameni pe YouTube – că să faci maximul de profit.

Ce mai există în afară de RPM

Multe platforme de social media au băgat o grămadă de opțiuni prin care poți să îți răsplătești creatorii de conținut preferați, mai ales în timpul live-urilor. Pe YouTube poți dona bani printr-un mesaj numit SuperChat sau cu un sticker, pe Instagram ai donații live, iar pe TikTok ai cadouri în timpul live-urilor (prin care persoana de pe live face profit)

Pe lângă asta, pe YouTube poți să creezi abonamente de beneficii pentru abonații tăi – cam cum sunt subscripțiile de pe Twitch.

Cu alte cuvinte, TOATE platformele astea de social media AU COPIAT TOT CE EXISTĂ ÎN VIDEOCHAT.

Metoda 2 jumate

Ți-am spus de YouTube, de TikTok, dar nu ți-am spus tot… mai sunt și websiteuri pentru adulți. Dacă ești o persoană mai fără inhibiții, poți face clipuri în care… distrezi. Dacă le uploadezi pe PornHub, ai un RPM de 69 de cenți. Aia înseamnă că pentru un milion de vizualizări, faci 690 de dolari… Există alternative adult mai bine plătite, dar am zis că trebuie să-ți spun și de asta.

Metoda 3. Freelance Services

Dacă ai auzit de Fiverr, cred că știi despre ce vorbesc. Dacă nu, hai să-ți spun.

Există website-uri specializate pentru proiectele de scurtă durată. Este folosit de obicei de companii mici și medii, sau chiar de oamenii de rând care își doresc ajutorul unei persoane mai calificate decât ei.

Dacă ai un talent care poate produce un produs (cum ar fi un tablou, un desen, un logo, un instrumental, etc.) sau un serviciu (poți cânta, preda un curs, poți mentora, poți înregistra voce, etc), poți să-ți creezi un cont pe aceste website-uri, iar apoi poți aplica la proiectele publice pe care le găsești acolo.

Îți las un link cu Fiverr, să începi de undeva (e și cel mai popular website), dar poți să cauți și alternative pe Google.

Metoda 4. Drop servicing

Ok, asta e un fel de metoda 3 jumate, dar o să o consider diferită, fiindcă munca ta e altfel față de metoda de mai sus.

Să zicem că știi pe cineva care are nevoie de un serviciu – un logo profesional pentru noua lui firmă de covrigi. Dacă acel om vrea să îți dea ție 100 de dolari să-i faci un logo care să arate bine și tu știi să creezi design-uri, e perfect, ai 100 de dolari (asta e metoda 3 totuși).

Dacă tu nu știi să faci design-uri, poți să subcontractezi pe altcineva care îți face acel logo pentru 40 de dolari. Încasezi 100 de la clientul tău, dai 40 mai departe și ai făcut profit fără să muncești prea mult. 

De ce o firmă îți plătește 100 de dolari ție, în loc să-i plătească 40 de dolari direct acelui designer? Sincer, nu știu, dar se poate să țină și de faptul că ești mai bine poziționat pe piață. Un alt motiv poate fi faptul că au mai multă încredere într-un om care cere mai mult, de parcă știe mai multă treabă. La o adică, dacă îți ofer să mănânci gratis un desert de 10 lei sau unul de 100 de lei, care e mai atrăgător? Parcă vrei să știi de ce e mai scump al doilea.

Pe lângă asta, anumite departamente din companiile mari au un buget pe care trebuie să-l cheltuie, altfel nu-l mai primesc în viitor. De asta e mai profitabil pentru ei să plătească mai mult. Dar fiecare cu strategia ei de succes.

Pare surprinzător acest model de afacere, dar chiar produce rezultate. Există multe firme care fac exact asta. Este etic sau moral? Depinde de părerea fiecărui om. Poți să profiți de metodă? Cu siguranță

Metoda 5. Affiliate marketing

Poate ai auzit de George Buhnici (nu îi fac reclamă, că e mai celebru decât noi momentan)

Tipul ăsta face o grămadă de review-uri la telefoane și alte obiecte pe YouTube, Instagram și pe unde mai apucă. Imaginează-ți că în fiecare clip de pe YouTube ar pune un link la un website de unde ai putea să-ți cumperi acel telefon. Dacă îți place telefonul și chiar ești interesat de el, de ce nu ai face-o până la urmă? Dai click pe link, cumperi fericit și i-ai făcut lui Buhnici bani.

Așa funcționează affiliate marketing ↑

Simplificat, fiecare persoană care cumpără produsul dintr-un link postat de Buhnici îi oferă un comision (Nu e obligatoriu să cumperi de la el, poate nu îți place fața lui, dar ai înțeles ideea).

Ca să devii marketer afiliat nu ai nevoie de multe, dar îți spun ce aș face eu dacă m-aș apuca de asta (fii liberă să mă copiezi).

 1. Deschizi conturi de social media (inventez niște nume aici)
 • Canal de YouTube cu numele „Lucruri Frumoase”
 • TitTok cu „LucruriFrumoase”
 • Instagram @Lucruri.Frumoase
 1. Te apuci să faci content
 • clipuri scurte pentru tiktok în care prezinți lucrurile care îți plac
 • clipuri mai lungi pentru youtube în care prezinți în detaliu acele lucruri
 • poze pe instagram cu acele obiecte
 1. Lași link-uri de download
 • în fiecare clip de youtube pui la descriere link la produsul pe care îl prezinți în acel clip
 • pe instagram faci stories cu linkul produsului pe care îl prezinți în stories

Și apoi repeți pașii 2, 3. Vorbești despre produse, lași link de download. Și tot așa

Metoda 6. Magazin online

Tot ce am menționat mai sus poate fi folosit pentru a-ți deschide propriul magazin – în loc să faci marketing afiliat, poți să-ți promovezi propriile produse. Ai nevoie doar de 2 pași în plus.

Pasul 0 (fără el nu exiști) Îți deschizi un website. Poate fi făcut de tine de la zero, poate fi pe shopify, pe breslo… sauuuu, poți vinde pe OLX. Nu trebuie să reinventezi roata când ai alternative.

Pasul 4 (după acei trei pași din metoda de mai sus↑) 

Îți faci un pic de reclamă

 • le oferi niște produse unor influenceri, ca să-ți facă reclamă în mod barter (influenceri din ăia reali, nu din ăia cu followeri cumpărați – ca să îți dai seama de diferență, uită-te la numărul de like-uri. Dacă au prea puține like-uri pentru numărul de followeri pe care îi au, e probabil să aibă followeri falși)
 • poți să plătești pe google adwords să îți apară website-ul când persoanele caută produsele tale

Apoi repeți pasul 2, 3, 4 (faci content, lași linkuri, faci reclamă)

Metoda 7. Print on demand

Poate nu vrei să te complici cu un magazin online, așa că poți să îi lași pe alții să-ți vândă produsele. Tu doar te ocupi de design și promovare (este exact metoda prin care mulți YouTuberi își vând marfa).

Sunt anumite website-uri, cum ar fi TeeChip , Spring , sau Sweatshop (link) care sunt specializate pentru print on demand. Cum funcționează?

Pasul 1: creezi un design simplu care poate fi pus pe un tricou / bluză / cană / obiecte

Pasul 2: creezi un link de download pe oricare din acele 3 website-uri (sau pe website-uri similare)

Pasul 3: promovezi acel produs ori purtându-l tu, ori îl dai mai departe unor influenceri

Pasul 4: Încasezi profitul.

Atât? Atât. Ok, ce nu ți-am spus este că între pasul 3 și 4 există ceva, dar munca nu e depusă de tine. Când una dintre aceste companii primește o comandă cu produsul creat de tine, ei o dau la imprimerie. Dacă vrea un prieten de-al tău să comande un tricou, el face comanda online, firma de personalizat imprimă apoi produsul și tot ei se ocupă de livrare. Și pentru fiecare produs de 10 dolari, tu faci profit vreo 2.

Merită? Clar! Nu depui decât minimul de efort și primești maximul de profit. Ce e greu de făcut? Trebuie să creezi design-uri de calitate ca să se vândă. E de asemenea mai dificil să devii suficient de populară ca să inspiri oameni să cumpere marfă cu ideile tale. Greu, dar nu imposibil

Metoda 8. Dropshipping

Cu siguranță știi deja că tot ce e ieftin este făcut de chinezi. Poți lua orice produs din casă și ai șansa de 95% să găsești undeva pe el o etichetă cu „Made in China”. Totuși, nu cred că le-ai cumpărat pe toate direct din magazinele chinezești pe care le găsești prin țară. 

Totuși, multe produse au stigma asta cum că dacă sunt „chinezării”, nu sunt de calitate. Contraargument:

inclusiv iPhone-ul este făcut în China (bine, scrie pe el „designed in California”, dar aia nu contează. Degeaba scriu și eu „proiectată în București” pe o casă făcută în Botoșani)

Idea e simplă: dacă un magazin poate să aducă lucruri din China și să le vândă la preț ridicat în țară, tu de ce n-ai putea să o faci? Și uite cum apar doi prieteni pe care nu știai că-i vrei până acum:  Alibaba și Aliexpress

Să zicem că vrei să vinzi inele, dar nu ești bijutier și nu știi să le creezi. Ce faci? Simplu:

Pasul 1: intri pe Alibaba sau Aliexpress și te uiți la inele care se vând la bucată.

Pasul 2: îți faci un website care prezintă inelele pe care vrei să le vinzi cât mai clar.

Pasul 3: înveți să faci reclame care promovează inelele de pe website.

Pasul 4: când primești o comandă de inele, faci comandă mai departe pe Alibaba sau Aliexpress… 

Și așa nu mai trebuie să te ocupi cu sculptatul de inele, ci pur și simplu le vinzi pe cele care există deja.

De ce nu cumpără oamenii de pe Alibaba su de pe Aliexpress? E simplu – nu toată lumea știe de existența acestor opțiuni. 

Funcționează? Da. Există o companie de ceasuri care a făcut câteva sute de milioane profit cumpărând ceasuri de pe Aliexpress, punând un logo pe ele și vânzându-le mai departe. A fost cam 300 de milioane profit , nu vreau să exagerez spunând mai mult – deși le-a luat vreo 5 ani.

(Mică paranteză – au început cu o campanie de strângere de fonduri pe Indiegogo, ca să poată să-și producă propriile versiuni, chiar dacă erau construite pe ceasuri deja existente din China. Părere personală: nu au lucrat mult la propriile versiuni în afară de logo. A funcționat? Da!)

Sunt mult mai multe de spus la dropshipping, dar sper că ai înțeles ideea. E un fel de engros cu extra pași.

Bonus → Vrei să-ți zic metoda cum să le combini pe toate?

N-o să mă crezi pe cuvânt, dar… videochat.

Faci pariu că le are pe toate astea de mai sus? Îți demontrez acum

→ Metoda 1. Vinzi ce nu folosești

Când o să începi să faci bani din chat, o să vezi că vrei să-ți tot ce vrei. Ce faci apoi cu telefonul vechi? Nu îl mai folosești, deci îl vinzi (economisești). Ce faci cu mașina aia veche? Nu o mai folosești, deci o vinzi (economisești)

Ok, poate apartamentul vechi (dacă ai deja unul) îl dai în chirie. Dar putem spune că îl folosești să-ți aducă un venit pasiv. Nu ai un apartament pe numele tău încă? Sincer, dacă muncești serios, nu o să-ți ia mai mult de un an să-l obții.

Ok, metoda 1 e un pic forțată, dar hai să trecem la restul

→ Metoda 2. Social media

Job-ul de model de chat este similar cu cel de creator de conținut. Este o combinație de streamer de pe Twitch, YouTube, TikTok sau Instagram live. Cu cât îți creezi o comunitate de spectatori mai fidelă, cu atât poți să monetizezi mai bine donațiile pe care le poți primi în timpul acestor live-uri.

Avantajul unui model de videochat este că spectatorii ei sunt dispuși să plătească atunci când ea este live. Majoritatea spectatorilor sunt bărbați care au o carieră și își permit să „răsfețe” modelul cu diverse cadouri. Iar un model de succes știe să îi facă să se simtă apreciați, deci este un schimb perfect natural.

→ Metoda 2 jumate

Ți-am spus că sunt anumite clipuri de pe platformele adult pe care le poate monetiza oricine își dorește să le creeze. Uite că poți să faci anumite clipuri… private… care pot să fie vândute ca downloaduri. (și ai dintr-o dată un venit pasiv în timp ce dormi) – dar fac pariu că deja știai de platformele de genul, fiindcă OnlyFans este popular cam peste tot

→ Metoda 3. Servicii de Freelancing

Mulți membri ai unui model de chat sunt dispuși să te plătească pentru diverse lucruri. Există oameni care vor să le cânți la mulți ani (doar ca să-și audă numele spus de tine), există oameni care vor să audă vocea ta ca GPS și au nevoie de o înregistrare simplă cu direcțiile citite de tine… sau există oameni care te plătesc să îi domini financiar… Da, și chiar nu te mint. Există bărbați care vor să-ți dea pin-ul de la cardul lor de cumpărături și te roagă pe tine să-ți cumperi ce vrei… nu am cunoscut mulți, dar există… Mai zi-le ceva (eu le zic merci)

→ Metoda 4. Drop servicing

Poți angaja pe cineva să lucreze pentru tine ca model de videochat? Aproape… Evident că trebuie să interacționezi tu cu membrii platformei de chat pe care ești. Dar când ei vor să-ți dea 100 de dolari pentru un set de fotografii cu tine, nu o să te pui să-ți faci poze singură în fața oglinzii.

Avem la studio un fotograf specializat pentru astfel de situații… și nu numai. O chemă Dana și e cea mai tare roșcată pe care o s-o cunoști (chiar dacă e vopsită)

Pe lângă Dana, ai o echipă întreagă care este gata să te ajute la orice, atunci când ești în studio: pe social media, make-up, psihologie, training, avem fete gata să te învețe tot ce trebuie să știi ca să faci mulți bani, chiar dacă ești acasă sau la noi la birou.

→ Metoda 5. Marketing afiliat

Un model care are un public fidel poate să vândă multe. O să-ți dau câteva exemple pe care le-a vândut una din fetele noastre: calendar cu pozele ei, căni, jucării sexuale (da, se cumpără), lenjerie intimă, tricouri, bluze… am uitat ce mai avea, dar sper că e clar

Iar metoda 6, 7 și 8 sunt la fel ca mai sus ↑

Concluzie

Sunt multe metode de a face bani de acasă. Contează însă destul de mult să începi. Degeaba citești liste cu tehnici de a face bani, secrete și metode de a-ți mări încasările… dacă nu faci nimic. Alege una care îți place din cele de mai sus și ține-te de ea.

Sau hai la noi în echipă și alege un studio de videochat profesional și serios. 

dinastychatroo

dinastychatroo

Adaugă un comentariu

Sună acum : 0767 099 099

*Ai intrebari? Aplică și te contactăm în cel mai scurt timp!

Unde ne găsești?

Unirii: Aleea Căuzași 57B, București 030803  

Centru Vechi: Covaci 19, Bucuresti (2 min de la Piata Unirii)

Contact

Telefon – 0767 099 099

Email – contact@dinastychat.ro