Joburi pe care le poți face de acasă

joburi de acasa

Joburile pe care le poți face de acasă

Te-ai săturat să mergi la birou? Nu îți place să te enervezi în trafic când îți taie unul calea? Chiar nu îți place să petreci 2 ore pe zi pe drumuri?

Perfect. Acest articol este pentru tine. 

Uite o listă de joburi pe care le poți face de acasă

Sau de la mare ori munte, dacă îți dorești asta. Tot ce îți trebuie? Laptop și internet

1. Programator

Sau mai pe scurt, orice job în industria IT. Este una din cele mai profitabile industrii din acest moment și nu ai neapărat nevoie de o certificare pentru a putea lucra în acest domeniu. De ce? Majoritatea angajatorilor te vor testa atunci când aplici pentru o poziție.

Există multe ramuri în această industrie, tocmai de asta e atrăgătoare. Poți scrie cod pentru website-uri, pentru diverse aplicații de telefon, pentru jocuri de console, telefoane sau de calculator, pentru aplicații software din diverse domenii – trebuie doar să știi să te descurci.

Ai nevoie să știi un limbaj de programare și să aplici pe website-urile care oferă astfel de joburi. Exemple de limbaje de programare:

JavaScript

  • cel mai popular azi
  • e ușor de învățat
  • folosit pentru aplicații web, jocuri, aplicații pe tel, servere web, deci o să ai un job sigur
  • e recomandat să știi și niște HTML și CSS, fiindcă merg mână în mână cu JavaScript
  • un salariu anual poate fi de 118.000$

Python

  • e bun pentru dezvoltare backend (tehnologia aia pe care nu o vede utilizatorul, dar o vede serverul)
  • e ușor de înțeles
  • se poate folosi în domenii variate: finanțe, inteligență artificială, statistici… 
  • Pinterest și Instagram sunt construite pe Python

HTML

  • e un limbaj folosit pentru creat website-uri (fiindcă totul e online în 2022, e super practic)
  • este motivul pentru care website-urile arată exact cum arată (cu ajutorul lui stabilești tot design-ul)
  • este un pic rigid, dar compensează fiind foarte practic
  • merge mână în mână cu JavaScript și CSS

Mai multe exemple de joburi pe care le poți face de acasă poți căuta și tu 😁

Unde poți învăța programare GRATIS? AICI 

Unde poți găsi joburi de programare? Îți dau 2 opțiuni: WeWorkRemotely, Remote.Co

2. Scriitor

Știi să „scrie bun”? Perfect! Poți să devii un copywriter, blogger, sau scriitoare de articole. (cam cum e și articolul ăsta). Dacă ești o fire creativă care poate aranja frumos cuvinte pe hârtie, fie ea și digitală, poți să îți creezi o carieră în acest domeniu.

Cea mai bine plătită ramură este cea de copywriting, fiindcă ajută companiile care te angajează să facă vânzări.

(Și cu cât faci un profit mai mare, cu atât vei putea fi mai bine plătită). Dar nu e singura ramură.

Poți scrie postări de social media, poți scrie scenarii pentru clipuri de YouTube, texte pentru newslettere, articole, reclame, povești pentru copii, sau poți fi scriitor fantomă (în engleză: ghost writer – adică ajuți o persoană celebră să-și scrie biografia. Ea îți dictează, tu aranjezi textul frumos)

Poți să îți găsești un job pe Upwork, Workew, WeWorkRemotely, Muck Rack, sau chiar pe LinkedIn

Sau poți să-ți creezi propriul website în care să testezi produse, să le faci review-uri și să îți iei comision de vânzări, dar aici combini deja metoda affiliate cu cea de scriitor. Îți dau detalii imediat

3. Marketer afiliat

Ai văzut oamenii care fac review la telefoane? Ai văzut că ei lasă un link de download în descrierile de pe website-urile lor, sau în descrierea din clipurile de pe YouTube? Ei bine, ei primesc comision când îți cumperi ceva prin acel link.

4. Designer grafic

Mănânci Photoshop pe pâine? Știi secretele culorilor? Știi să faci un logo să îți fure ochii? Îți place să desenezi aproape tot timpul? Poate că design-ul e viața ta.

Ce face un designer grafic? Website-uri, postări pentru social media, logo-uri, interfețele aplicațiilor, sau chiar imaginea unei companii întregi (inclusiv mape, tricouri, sau căni cu logo-ul firmei)

Ce mai poate face pe lângă designul pentru firme? De toate – dacă știi să desenezi personaje, poți crea caractere pentru jocuri sau reclame, iar dacă știi să sculptezi 3D, ești și mai căutat ca artist.

Recomandarea mea este să încerci să lucrezi în mediul de afaceri, fiindcă este mult mai bine plătit.

Dacă vrei să înveți să faci bani buni din design, îți recomand acest canal de YouTube – TheFutur

O să îl descoperi pe cel mai bun profesor de design din online 😁

Unde găsești joburi online de design?

Aici: Behance, LinkedIn, 99designs, glassdoor – mai multe căutați și voi 😀

5. Actor vocal

Ai o voce plăcută și un microfon decent în casă? Poți face bani din asta.

Dacă ai pornit vreodată un radio, e imposibil să nu fi auzit o reclamă. Dacă ai fost cu metroul, ai auzit o voce care spune „Urmează stația Piața Unirii”, iar dacă ai fost într-un magazin fizic știu sigur că ai auzit o voce spunând „Doar azi, avem reducere la castraveți”. Vocea aceea calmă, puternică, de radio, poate fi chiar vocea ta.

Deși recomand să ai un microfon bun pentru a deveni actriță vocală, nu ai nevoie de un studio profesionist pentru a putea face bani din asta. Îți poți începe cariera în domeniu cu un simplu microfon de telefon și cu un pic de tupeu.

Pasul 1: găsește o cameră în care nu ai ecou. E de preferat o cameră care are multe materiale textile – covoare, perdele, haine puse peste tot. Calitatea sunetului crește atunci când sunetul nu se lovește de suprafețe dure, iar când elimini ecoul și sursele de gălăgie, poți folosi un microfon destul de simplu pentru a captura vocea ta.

Pasul 2: creează-ți un portofoliu simplu pe un website specializat. O să-ți recomand fiverr (ai aici și exemple). 

Pasul 3: fă-ți un cont de tiktok în care îți promovezi contul de fiverr 

Pasul 4: investești în echipament mai bun când faci profit.

Repetă pasul 3 și 4 până când devii cel mai bun / cea mai bună din domeniu.

Ce joburi poți face ca actor vocal? Reclame de radio, clipuri de YouTube, clipuri explicative, cursuri online, personaje pentru jocuri, personaje pentru scurtmetraje, podcasturi – și multe altele.

6. Musician

Dacă ai un talent muzical, nu sta degeaba. Tot pe fiverr îți poți găsi clienți, în secțiunea de muzică și audio (cam tot pe unde erau și job-urile de talent vocal)

Ce recomand? Exact pașii de mai sus↑

Însă în loc să te limitezi la actorie, poți să-ți înregistrezi tot talentul muzical. Știi cânta vocal, compune, produce, remixa, scrie versuri sau poți cânta la un instrument? E momentul să strălucești.

7. Antrenor personal

Arăți bine și îți place să mergi la sală? Știi tot ce trebuie despre calorii, diete și cum să te menții în formă? Ești probabil cea mai interesantă persoană pentru câteva sute de mii de oameni care vor să arate mai bine. 

E drept că pandemia ne-a rotunjit tuturor burtica. Și deși ne place să spunem că acele kilograme de pandemie nu se pun la socoteală, știm cu toții că simțim o mică durere în suflet când ne urcăm pe cântar. Aici poți să ne ajuți tu.

Dacă știi tot ce ne trebuie pentru a ne transforma în cea mai bună frumoasă versiune a noastră și ne spui asta, o să-ți dăm toți banii pe care-i ceri.

La fel ca mai sus, fă-ți un canal de youtube / tiktok / instagram pentru a ne da sfaturile alea bune – și apoi cere-ne o sumă de bani pentru a ne antrena live – și o să aruncăm cu grămezi de bani în tine

8. Editor video

Știi să editezi clipuri? Perfect. Poți colabora cu o grămadă de oameni (desigur, contra cost 😘)

Poți să editezi clipuri pentru YouTuberi, pentru canale de tiktok, pentru Instagram, pentru studiouri de fotografie/cinematografie, pentru agenții care fac evenimente (nunți, botezuri, petreceri)

9. Influencer

Știu că ți-am spus deja de câteva ori să-ți faci un cont de tiktok ca să-ți promovezi talentul, dar cred că e timpul să le combini pe toate. Ai ceva care te face să ieși din tipare? Îți place să apari în fața unei camere, nu neapărat în spatele ei? Ai văzut o grămadă de „influenceri” și te-ai gândit Pot face și eu asta

Atunci fă-te influencer (din ăla real, nu cu followeri cumpărați). 

Dacă ești o fire extrovertită care iubește să fie în centrul atenției, dacă îți place să ajuți alte persoane și dacă îți place să creezi clipuri / poze interesante – devino tu influencer. Dacă au putut alte persoane, sigur poți reuși și tu (cât timp ești dispusă să muncești pentru asta).

Beneficii: poți să vinzi orice vrei tu – inclusiv produsele tale, poți face colaborări plătite cu diverse companii (în funcție de nișa ta de influencer), poți să faci marketing afiliat, poți să îți editezi clipurile proprii, să îți stabilești propria imagine online… și poți să îți faci și afacerea populară.

Doar fiindcă ai o prezență în online, nu înseamnă că nu trebuie să ai o afacere pe lângă. Influencer înseamnă „persoană care influențează alegerile publicului”, nu înseamnă „persoană fițoasă de pe net” – mică notă: nu prea avem influenceri în România fiindcă cei care fac asta bine sunt puțini, dar cu siguranță ai auzit de Selly și de Dorian Popa și poate ai auzit de Alina Ceușan. 

Cei 3 au știut să-și investească imaginea într-un mod eficient: Selly a profitat de imaginea creată cu proiectul lui muzical (celebrul 5GANG) pentru a vinde marfă fanilor, Dorian și-a investit banii în imobiliare, iar Alina a investit într-un restaurant.

Merită să devii influencer, dar nu uita că trebuie să muncești, să ieși în evidență – iar succesul nu vine niciodată repede.

Ok, mai am un mod în care poți face o gălăgie de bani, hai să-i spunem metodă bonus – model de chat

Află cum poți să câștigi câteva mii de euro pe lună ca model de videochat. Totul este foarte simplu și cu siguranță studioul nostru de videochat te va ajuta. 

Author picture

Adaugă un comentariu

Sună acum : 0767 099 099

*Ai intrebari? Aplică și te contactăm în cel mai scurt timp!

Unde ne găsești?

Unirii: Aleea Căuzași 57B, București 030803  

Centru Vechi: Covaci 19, Bucuresti (2 min de la Piata Unirii)

Contact

Telefon – 0767 099 099

Email – contact@dinastychat.ro